Exotisch fruit

Exotisch fruit, iedereen heeft er wel eens over gehoord maar welke fruitsoorten vallen daar nou eigenlijk onder. Het woord exotisch is eigenlijk een ander woord voor tropisch. Het zijn meestal fruitsoorten die uit warme gebieden komt zo rond de evenaar. De exotische vruchten groeien altijd aan een plant in een tropisch klimaat.

Fruitboer aan huis (Pim Versluis)

Waar komt exotisch fruit vandaan?

Als je het woord exotisch hoort denk je gelijk al aan warme, tropische gebieden toch? Dat is helemaal waar! Het exotische fruit komt uit de gebieden met een tropisch of sub tropisch klimaat. Denk hierbij aan gebieden rond de evenaar. In Europa word het exotische fruit geïmporteerd uit de subtropen omdat Europa niet het juiste klimaat heeft om deze fruitsoorten te laten groeien. Veel exotisch fruit groeit / word geweekt in Amerika, en dan vooral rond Midden/Zuid Amerika. Daar liggen de wat warmere streken zoals : Columbia, Venezuela en Mexico.

” Water Guava, lekkere waterige vrucht met een lichte zoete smaak. Heerlijk voor in de zomer!”

Wat voor soorten exotisch fruit zijn er?

Er bestaan eigenlijk super veel soorten exotisch fruit sommige zijn wat bekender dan de andere. De banaan, kiwi en kokosnoot kent iedereen wel. Al zou je waarschijnlijk niet denken dat de banaan een exotisch vrucht is maar het klopt toch echt. Wat minder bekende soorten zijn de ramboetan, achacha en de boeddha vingers. De ramboetan komt uit de tropische streek in Azië. Een tros ramboetans bestaat uit ongeveer 5 tot 20 stuks maar een ramboetamboom moest eerst wel 4 jaar groeien voordat er vruchten uitkomen. De achacha komt uit Midden-Amerika. De achacha heeft een gladde oranje schil en is heerlijk zoetzuur van smaak en erg sappig en als laatste onbekende soort exotisch fruit de boeddha vingers, de boeddha vingers komt uit West-Azië ze bestaan uit een herkenbare vingerachtige vorm vandaar de naam. Ze zijn groen/geel van kleur. De vrucht heeft een Citrusachtige aroma maar is veel zoeter en milder dan een citroen.  

exotisch fruit

Top 5 van de lekkerste exotische fruitsoorten.

  1. Mangistan, lekkere zoete en sappige smaak.
  2. Doerian, bijzondere geur en ook een bijzondere smaak. Durf jij het aan?
  3. Water Guava, lekkere waterige vrucht met een lichte zoete smaak. Heerlijk voor in de zomer!
  4. Nangka, is heel goed rijp te eten maar ook onrijp! De nangka heeft een heerlijke zoete smaak.
  5. Mango, de mango mogen we natuurlijk niet vergeten! Een heerlijke zoete smaak, wie lust hem nou niet?

Meer informatie over Fruitboer aan huis?

Het belangrijkste bij Fruitboer aan huis is dat u geen nummer bent maar een persoon, daarom bieden wij een persoonlijke klantenservice. U kunt gemakkelijk contact opnemen via de telefoon, e-mail en het contactformulier op deze pagina.

Openingstijden

Monday- Thursday:8:00-18:30 Hrs
(Phone until 17:30 Hrs)
Friday - 8:00-14:00

Contactgegevens

Achterom 1a Barendrecht
Email: info@go-hoen.nl