Banaan gezond?

Banaan gezond, is dat wel zo? Het is geel en krom en iedereen weet gelijk waar je het over hebt, de banaan! De banaan is heel bekend in Nederland, het is één van de meest gegeten fruitsoorten in Nederland. De banaan groeit aan de bananenplant en van alle populaire fruitsoorten in Nederland is de banaan de calorierijkste.

Fruitboer aan huis (Pim Versluis)

Banaan gezond, is dat zo?

Je hebt twee soorten bananen, zoete bananen en kook-en bakbananen. Zoete bananen zijn de bananen die we als fruit zo eten. De kook-en bakbananen gebruik je vooral voor het koken. Ze bevatten minder suiker en juist meer zetmeel. In veel tropische landen vallen de kook-en bakbananen onder het basisvoedsel. Vergleken met ander fruit bevat de banaan niet zo veel vitamine C maar juist veel zetmeel, kalium en voedingsvezels. Banaan staat net als de andere fruitsoorten in de Schijf van Vijf. Voedsel wat in de Schijf van Vijf staat wordt aangeraden om gegeten te worden. Banaan is dus een prima keuze voor een tussendoortje.

“Wist je dat maar liefst één op de vijf Nederlanders elke dag een banaan eet.”

Gezonde voordelen van het eten van een banaan.

Er zijn veel voordelen van het eten van een banaan. Hier lees je er een paar! Het eten van bananen helpt je met het verminderen van stress. Ja het is echt zo! Het magnesium in een banaan zorgt ervoor dat je je erg ontspannen voelt en helpt met het herstel van de spieren, ook het vitamine B6 wat in een banaan zit zorgt ervoor dat je beter slaapt. Je komt dus beter tot rust wat de stress verminderd. Uit onderzoek blijkt dat het eten van bananen je zicht ook verbeterd. Dit komt doordat er in een banaan vitamine A zit. Vitamine A ondersteund het behoud van de membranen die rond je oog zitten. Bovendien is vitamine A een onderdeel van de eiwitten die je helpt het licht door je hoornvliezen te laten schijnen.

Banaan gezond

Banaan gezond, 5 weetjes:

  1. Het woord banaan is in het Arabisch vinger. Wie had dat verwacht?
  2. Vaak een kater? Eet een banaan! Het helpt echt!
  3. Er bestaan niet alleen maar gele bananen, maar ook rode!
  4. Maar liefst één op de vijf Nederlanders eet elke dag een banaan.
  5. Aan een bananen tros kunnen maar liefst 200 bananen groeien! Wie had dat gedacht?

Meer informatie over Fruitboer aan huis?

Het belangrijkste bij Fruitboer aan huis is dat u geen nummer bent maar een persoon, daarom bieden wij een persoonlijke klantenservice. U kunt gemakkelijk contact opnemen via de telefoon, e-mail en het contactformulier op deze pagina.

Openingstijden

Monday- Thursday:8:00-18:30 Hrs
(Phone until 17:30 Hrs)
Friday - 8:00-14:00

Contactgegevens

Achterom 1a Barendrecht
Email: info@go-hoen.nl