Kersen

De kersen zijn niet alleen gezond maar ook lekker vanwege de zoete smaak.

Wat zijn kersen?

Kersen zijn een fruitsoort met een pit. De kersen behoren tot de steenvruchten. Deze fruitsoort is familie van de roosachtigen. Kersen hebben meestal een ronde vorm en een donkerrode kleur, daarbij kan de smaak van een kers zuur zijn maar ook zoet. De zoete kersen worden meestal zo uit de hand gegeten waarbij de zure kers vaak wordt gebruikt voor alcoholische dranken.

”Er zijn 29 verschillende soorten kersenbomen”

Wanneer leveren wij kersen in de fruitmanden?

Kersen zijn een zoete en smaakvolle toevoeging aan onze fruitmanden. Helaas leveren wij niet heel het aar door deze fruitsoort. De kers leveren wij in de maanden Juni, Juli en Augustus. fruitmanden. Ziet u deze fruitsoort liever niet terug in uw fruitmand? Dit is zeker geen probleem. Wij zullen hiervoor een geschikte oplossing vinden! 

Kersen

Voedingswaarde in Kersen:

Een portie van 200 gram kersen bevatten 114 kcal, 23 gram koolhydraten waarvan 23 gram bestaat uit suikers. Ook zal dit portie kersen 1,8 gram eiwit bevatten en 1,8 gram vezels.

Bewaaradvies kersen:

De beste manier om kersen te bewaren is om ze in de koelkast te bewaren, op deze manier kun je de kersen 2 weken bewaren. Als je kersen buiten de koelkast bewaard zijn ze enkel een paar dagen goed.

 

Kersen weetjes:

  • Kersen zijn heel gezond, ze bevatten namelijk veel vitamine C!

  • In België worden kersen ‘krieken’ genoemd.

  • Kersen zijn een van de weinige fruitsoorten die niet meer rijpen nadat ze geplukt zijn.

Meer informatie over Fruitboer aan huis?

Het belangrijkste bij Fruitboer aan huis is dat u geen nummer bent maar een persoon, daarom bieden wij een persoonlijke klantenservice. U kunt gemakkelijk contact opnemen via de telefoon, e-mail en het contactformulier op deze pagina.

Openingstijden

Monday- Thursday:8:00-18:30 Hrs
(Phone until 17:30 Hrs)
Friday - 8:00-14:00

Contactgegevens

Achterom 1a Barendrecht
Email: info@go-hoen.nl