Tropisch fruit

Van drakenfruit tot ananas, mango’s en passievrucht, tropisch fruit is in alle soorten en maten te vinden op de wereld. Maar wat is er nou echt duidelijk over tropisch fruit? Waar komt het nou vandaan? In deze blog komt u alles te weten over tropisch fruit, hoe het geproduceerd word en waar het vandaan komt. lees snel verder!

Fruitboer aan huis (Pim Versluis)

Wat maakt een Tropisch fruit zo bijzonder?  

 Tropisch fruit, Geel, rood, paars, oranje, rood, groen, bedenk een kleur en er is er altijd wel een soort te vinden, maar waarom is tropisch fruit nou zo bijzonder? De voornaamste reden is dat het alleen in warme gebieden kan groeien, en een land als Nederland dus veel te koud is voor de productie van tropisch fruit. Tropisch fruit moet dus altijd uit het buitenland komen, maar dat is ook niet even makkelijk voor alle fruitsoorten vanwege bederving, hierdoor zijn er ook veel tropisch fruit wat in Nederland niet verkrijgbaar is! Om nog dieper in te gaan op waar tropisch fruit vandaan komt gaan we naar de tropen. De naam tropen staat voor warm en vochtig, dit gebied bevind zich dus in warme landen aan de kust, denk aan Chili, India, Spanje en bijvoorbeeld de Filipijnen

 

Veel tropische vruchten zijn onbekend in Nederland omdat deze te kwetsbaar zijn om te transporteren

Welk tropisch fruit is het gezondst?

Tropisch fruit is er in veel verschillende vormen en kleuren, maar welk tropisch fruit is nou het gezondst? Dat is de Kiwi! De uit China afkomstige Kiwi is zeer rijk aan vitamine C en bevat 166% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. Dat is niet het enige wat een kiwi zo gezond maakt, ook bevat kiwi weinig vetten, veel eiwitten en veel koolhydraten, deze combinatie maakt de kiwi een heel gezond tussendoortje. Kortom een kleine, maar zeer gezonde hap!

Weetjes over tropisch fruit

  1. Tropisch fruit komt altijd uit subtropische landen en word niet geproduceerd in Nederland door het slechte weer.
  2. Tropisch fruit hoeft niet in de koelkast bewaard te worden! het is namelijk al gewend aan warme temperaturen.
  3. Tropisch fruit is vaak heel zoet, dit komt door de zon die constant op de planten staat!
  4. De tropische vrucht Kiwi is een van de gezondste fruitsoorten over de hele wereld!

Meer informatie over Fruitboer aan huis?

Het belangrijkste bij Fruitboer aan huis is dat u geen nummer bent maar een persoon, daarom bieden wij een persoonlijke klantenservice. U kunt gemakkelijk contact opnemen via de telefoon, e-mail en het contactformulier op deze pagina.

Openingstijden

Monday- Thursday:8:00-18:30 Hrs
(Phone until 17:30 Hrs)
Friday - 8:00-14:00

Contactgegevens

Achterom 1a Barendrecht
Email: info@go-hoen.nl