Tomaat groente of fruit

Tomaat groente of fruit, welke is het nou eigenlijk? Al jaren vragen mensen zich af of de tomaat nou eigenlijk een groente of een fruit is. Iedereen gaat er waarschijnlijk snel vanuit dat een tomaat een groente is omdat het is niet echt zoetig of sappig is en je doet het vaak in een salade. Maar is deze waarnemingen nu wel echt waar?

Fruitboer aan huis (Pim Versluis)

Onder welke categorie van de tomaat? Groente of fruit?

Iedereen kent hem wel de tomaat. Je kan er van houden of totaal niet van een tomaat worden veel verschillende etenswaren gemaakt zoals : ketchup, tomatensoep en zelfs tomatensap. Tomaten zijn echt populair in Nederland in veel gerechten kom je wel sporen tegen van tomaat. De vraag blijft is tomaat een groente of een fruit. Om de vraag te beantwoorden een tomaat is een vrucht die afkomstig is van een tomatenplant maar het wordt wel gezien als een groente! In het jaar 1983 is er zelfs een rechtszaak geweest om te bepalen of een tomaat nou een groente of een fruitsoort was. Het antwoord op de vraag is dus tomaat is technisch gezien

“Tomaten, ze zijn fruit geworden door een rechtszaak. Wie had dat gedacht?”

Is een tomaat gezond?

Een tomaat is niet alleen veelzijdig maat ook super gezond! Tomaten zijn een bron van vitamine C en ook nog eens van vitamine K, lycopeen, foliumzuur en kalium. Tomaten eten draagt bij aan het versterken van je botten, een gezond hart en vaatstelsel en natuurlijk een mooie huid. In een tomaat zitten ook nog eens weinig koolhydraten en weinig calorieën het is dus echt een supersnack voor als je op dieet bent!

tomaat groente of fruit

5 groeten die eigenlijk toch fruit zijn!

  1. Erwtjes, deze is riskant de schil is een groente maar de bolletjes zijn fruit. Gek he!
  2. Paprika’s, uit deze plant groeit namelijk ook een bloem en dus is het een vrucht.
  3. Tomaten, ze zijn fruit geworden door een rechtszaak. Wie had dat gedacht?
  4. Pompoenen, de pompoenen hebben zaadjes van binnen dus worden beschouwd als fruit.
  5. Aubergines, de aubergines zijn familie van de bessen en daardoor behoren ze tot het fruit!

Meer informatie over Fruitboer aan huis?

Het belangrijkste bij Fruitboer aan huis is dat u geen nummer bent maar een persoon, daarom bieden wij een persoonlijke klantenservice. U kunt gemakkelijk contact opnemen via de telefoon, e-mail en het contactformulier op deze pagina.

Openingstijden

Monday- Thursday:8:00-18:30 Hrs
(Phone until 17:30 Hrs)
Friday - 8:00-14:00

Contactgegevens

Achterom 1a Barendrecht
Email: info@go-hoen.nl