Rood fruit

Rood fruit is er in allerlei maten en vormen, van aardbeien tot aalbessen en heerlijk zoete kersen. Maar waar dient rood fruit eigenlijk voor? Waar komt het vandaan? Is het gezond? En waarom? In deze blog komt u alles te weten over rood fruit en waarom het zo populair is, veel leesplezier!

Fruitboer aan huis (Pim Versluis)

Rood fruit gezond?

Rood fruit is super gezond! In rood fruit zitten veel vezels en vitaminen. De stof anthocyaan zorgt voor de rode kleur van het fruit, ook dient deze stof als antioxidant. Antioxidanten zijn er om vrije radicalen in het lichaam tegen te gaan. Vrije radicalen zijn stofjes die in te lichaam komen doormiddel van vuile lucht, een ongezonde levensstijl en door stress. 

Rood Fruit bevat vaak veel vitamine-C, vooral Aardbeien, frambozen en bessen houden veel vitamine-C vast. Vitamine-C dient dus niet alleen als antioxidant, maar verhoogt ook nog eens de weerstand! Rood fruit is dus gezond en lekker!

Een aardbei bevat zaadjes, deze zitten zoals bij de meeste fruitsoorten echter niet aan de binnenkant, maar aan de buitenkant!

Welk rood fruit is het gezondst?

Blauwe bessen zijn de gezondste fruitsoort van de rode fruit familie. U zult zich dan misschien afvragen waarom het dan ‘blauwe bessen’ zijn en geen rode, maar de binnenvrucht van de bes is rood! Blauwe bessen bevatten superveel vezels, antioxidanten en vitaminen, dit zorgt ervoor dat de kans op chronische ziektes als hartklachten verlaagd word! De blauwe bes word dus gezien als een van de gezondste fruitsoorten die het meest word gegeten in ons kikkerlandje!

Rood fruit

Weetjes over rood fruit

  1. Rood fruit zit boordevol antioxidanten
  2. Rood fruit kan helpen om bloedsuikerspiegel en insulineresistentie te verbeteren
  3. Rood fruit bevat veel vezels
  4. Rood fruit bevat veel voedingsstoffen
  5. Rood fruit heeft een ontstekingsremmende werking

Meer informatie over Fruitboer aan huis?

Het belangrijkste bij Fruitboer aan huis is dat u geen nummer bent maar een persoon, daarom bieden wij een persoonlijke klantenservice. U kunt gemakkelijk contact opnemen via de telefoon, e-mail en het contactformulier op deze pagina.

Openingstijden

Monday- Thursday:8:00-18:30 Hrs
(Phone until 17:30 Hrs)
Friday - 8:00-14:00

Contactgegevens

Achterom 1a Barendrecht
Email: info@go-hoen.nl