Pruim

Deze heerlijke steenvrucht is een echte zuurpruim. Maar vergis je niet, deze vrucht is heerlijk zoet en vlezig van binnen. Een lekker stuk fruit voor een gezond tussendoortje. Maar wat weten we nou eigenlijk van deze vrucht? In deze blog komt u alles te weten over pruimen!

Wat is een pruim?

Pruimen vallen onder de categorie steenvruchten. Dit betekend niet dat de vrucht uit een steen komt, maar dat de binnenkant van de vrucht bestaat uit een stenige wand, de pit is dan simpelweg gewoon erg hard. De pruim komt uit de rozenfamilie en word geteeld voor consumptie. Daarnaast word de pruim ook gebruikt om likeur van te maken, dit is een alcoholische drank die dan de smaak van een pruim met zich mee draagt. Lees snel verder om nog meer te weten te komen!

Wanneer leveren wij pruim in de fruitmanden?

Van Juli tot September is in Nederland het pruimenseizoen. In deze periode zitten de pruimen dus ook in de fruitmanden. De pruimen komen aan op de groothandel waar wij ze vervolgens ophalen en direct inpakken in onze fruitmanden, zo blijven de pruimen vers en goed van kwaliteit!

Pruim

Voedingswaarde in een pruim?

per 100 gram bevat de pruim 46 calorieën. Daarbij bevatten Pruimen 0,28 gram vet waarvan 0,02 gram verzadigd. Het eiwit percentage van de pruim is erg hoog, de pruim bevat maarliefst 0,71 gram eiwit. Ook aan vezels komt de pruim niet te kort met 1,38 gram!

Bewaaradvies pruim:

Het advies is pruimen in een plastic zak te bewaren en gekoeld te houden. Doe de pruimen dus in de koelkast met een open plastic tas, zo blijven de pruimen 2 tot 4 weken goed en eetbaar!

Pruim weetjes:

  • De bomen waaraan de pruim groeit kan wel 7 meter lang worden!

  • Er zijn 21 verschillende soorten pruimen!

  • Pruimen behoren tot de rozenfamilie!

Meer informatie over Fruitboer aan huis?

Het belangrijkste bij Fruitboer aan huis is dat u geen nummer bent maar een persoon, daarom bieden wij een persoonlijke klantenservice. U kunt gemakkelijk contact opnemen via de telefoon, e-mail en het contactformulier op deze pagina.

Openingstijden

Monday- Thursday:8:00-18:30 Hrs
(Phone until 17:30 Hrs)
Friday - 8:00-14:00

Contactgegevens

Achterom 1a Barendrecht
Email: info@go-hoen.nl