Papayas

Papayas, je hebt er vast wel eens van gehoord maar waar komen ze nou eigenlijk vandaan? En is het wel gezond om ze te eten? Dit vragen veel mensen af daarom kun je er in dit blog wat over lezen. De papaya is een plant. In Nederland kan de papaya zelf niet groeien door het klimaat daarom importen we ze uit warme landen zoals Amerika, Azië en Afrika.

Fruitboer aan huis (Pim Versluis)

Hoe gezond zijn de papayas?

De papaya zit vol met lycopeen, lycopeen is een antioxidant die ons lichaam beschermt tegen beschadiging. De papaya barst ook van vitamine C. Vitamine C is altijd super goed voor je lichaam het verbeterd je weerstand en helpt erg goed tegen de verkoudheid. Door de grote hoeveelheid vezels die in een papaya zitten krijg je al snel een verzadigd gevoel. De papaya bevat vergleken met andere fruitsoort erg weinig calorieën maar 33 per 100 gram. Dit maakt de papaya dus de ideale snack voor tussendoor! Voor de spijsvertering is het eten van een papaya ook super gezond. Het kan zelfs behulpzaam zijn bij meerdere spijsverteringsklachten. Het regelmatig eten van een lekkere papaya helpt de darmen om goed te functioneren.

“Een papaya kan wel een gewicht van 6 kilo bereiken! Kan jij hem optillen?”

De pitten van de papayas.

Papayas staan bekend om hun ovale vorm en opvallende groen/gele huid. Een papaya is zeker gezond maar kan je nou echt alles van de papaya eten? De pitten zijn een gezonde optie om te eten? Ten eerste hebben de zaadjes een antibacteriële werking. Ze bestrijden de bacterie salmonella wat een erg vervelende bacterie is. De pitten bestrijden net als de zaden van een pompoen inwendige wormen. Nooit meer weggooien die pitjes! Ze hebben veel goede eigenschappen en zijn zeker lekker om te eten.

papayas

5 weetjes over papayas.  

  1. Een papaya kan wel een gewicht van 6 kilo bereiken! Kan jij hem optillen?
  2. In een papaya zitten super weinig calorieën! Maar 33 per 100 gram!
  3. Het vruchtvlees van een papaya ruikt naar frambozen. Gek he?
  4. In de tropen is het heel gewoonlijk om een hele papaya als ontbijt te eten.
  5. In tropische landen wordt een onrijpe papaya gegeten als groeten!

Meer informatie over Fruitboer aan huis?

Het belangrijkste bij Fruitboer aan huis is dat u geen nummer bent maar een persoon, daarom bieden wij een persoonlijke klantenservice. U kunt gemakkelijk contact opnemen via de telefoon, e-mail en het contactformulier op deze pagina.

Openingstijden

Monday- Thursday:8:00-18:30 Hrs
(Phone until 17:30 Hrs)
Friday - 8:00-14:00

Contactgegevens

Achterom 1a Barendrecht
Email: info@go-hoen.nl