Nectarine

De nectarines worden vaak gegeten in de zomerse maanden. De nectarine komt helemaal uit Spanje naar Nederland. De verkoop begint rond de maanden mei en juni.

Wat is een Nectarine?

De nectarines vallen onder de categorie steenvruchten dit komt doordat er in het midden van de vrucht een harde kern zit, de pit. Nectarines zijn een mutant van de perzik daarom halen veel mensen ze ook vaak door elkaar. Veel mensen denken ook dat een nectarine een kruising is van een perzik en een pruim, dit is niet het geval. De nectarines hebben een gladde en glanzende schil.

“Nectarines versterken je natuurlijke weerstand!”

Wanneer leveren wij nectarines in de fruitmanden?

De nectarine komt vaak voor in onze fruitboxen maar toch niet in elke maand. Nectarines zijn vruchten die vaak alleen in de zomer geteeld worden. Bij ons zitten de vruchten van Juni tot en met December in de boxen. Bent u geen fan van de nectarines of bent u er juist allergisch voor en wilt u ze niet in de box hebben? Meld het dan bij ons en wij zullen er een aantekening van maken.

nectarine

Voedingswaarde in een nectarine?

In een gehele nectarine (105 gram) zitten 38 kcal. Goede keuze voor een snack tussen door! De nectarines bevatten ook weinig/geen vet maar 0,1 gram! Daarnaast zitten er wel wat koolhydraten in (6,8 gram). 

Bewaaradvies nectarines:

Als je een nectarine wilt gaan kopen moet je eerst even ruiken en kijken of ze een gave schil hebben. Op een koude plaats kunnen de nectarines even overleven maar bij te koude tempraturen overleeft de nectarine het niet. 

Weetjes over nectarines:

  • Nectarines versterken je natuurlijke weerstand!

  • 1 hele nectarine telt mee voor 1 stuk fruit.

  • De nectarines komen uit Spanje in de zomermaanden.

Meer informatie over Fruitboer aan huis?

Het belangrijkste bij Fruitboer aan huis is dat u geen nummer bent maar een persoon, daarom bieden wij een persoonlijke klantenservice. U kunt gemakkelijk contact opnemen via de telefoon, e-mail en het contactformulier op deze pagina.

Openingstijden

Monday- Thursday:8:00-18:30 Hrs
(Phone until 17:30 Hrs)
Friday - 8:00-14:00

Contactgegevens

Achterom 1a Barendrecht
Email: info@go-hoen.nl