Mandarijnen

De mandarijnen zijn oorspronkelijk afkomstig uit China

Wat zijn Mandarijnen

Mandarijnen zijn een fruitsoort die oorspronkelijk afkomstig is uit China, ze lijken op sinaasappels alleen dan in het klein. Een mandarijn is een citrusvrucht en deze vrucht groeit aan de boom. Vroeger werd een mandarijn vaak gebruikt bij sinterklaas of kerst maar tegenwoordig is het een van de populairste fruitsoorten in Nederland. Dit komt onder andere omdat een mandarijn veel vezels bevat en veel vitamine C, de mandarijn is dus een hele gezonde fruitsoort. Daarbij is de smaak van een mandarijn lekker fris en zoet wat zorgt voor een perfecte combinatie!

”Alleen in Spanje bestaan al meer dan 15 verschillende soorten mandarijnen”

Wanneer leveren wij mandarijnen in de fruitmanden?

Mandarijnen zijn een van de populairste soorten fruit in Nederland vanwege de lekkere zoete en frisse smaak. Daarbij zijn ze gemakkelijk uit de hand te eten en bevatten ze veel stoffen die de gezondheid stimuleren. Wij zijn dus ook blij dat we in staat zijn om de mandarijn heel het jaar door te kunnen leveren in onze fruitmanden. Bent u geen fan van de mandarijn, dit is geen probleem! als u dit aangeeft kunnen wij hiermee rekening houden en zullen wij een geschikte oplossing hiervoor vinden.

 

Mandarijnen

Voedingswaarde in een mandarijn:

Een mandarijn bevat 5,9 gram koolhydraten waarvan 4,9 gram bestaat uit suikers. Ook bevat een mandarijn 0,5 gram vezels en 0,4 gram eiwit.  

Bewaaradvies mandarijnen:

Een mandarijn kunt u het beste bewaren buiten de koelkast. Als u mandarijnen bewaard op kamertemperatuur blijven ze 5 tot 10 dagen houdbaar. Probeer ze op een donkere plaats te bewaren.

Mandarijnen weetjes:

  • Ze komen oorspronkelijk uit China.

  • Deze fruitsoort heeft  een rustgevende werking.

  • Ze hebben een positief effect op je huid en stimuleren de gezondheid van je huid!

Meer informatie over Fruitboer aan huis?

Het belangrijkste bij Fruitboer aan huis is dat u geen nummer bent maar een persoon, daarom bieden wij een persoonlijke klantenservice. U kunt gemakkelijk contact opnemen via de telefoon, e-mail en het contactformulier op deze pagina.

Openingstijden

Monday- Thursday:8:00-18:30 Hrs
(Phone until 17:30 Hrs)
Friday - 8:00-14:00

Contactgegevens

Achterom 1a Barendrecht
Email: info@go-hoen.nl