Gezondste Fruit

Gezondste fruit, wat is dat nou? Fruit is hartstikke gezond, maar dat weten de meeste mensen al maar waarom is het nou juist zo gezond? In fruit zitten weinig calorieën en juist veel voedingsstoffen daarom is het de perfecte healthy snack. Door het eten van fruit maak je minder kans op hart- en vaatziekten en ligt het risico lager op diabetes type 2.

Fruitboer aan huis (Pim Versluis)

Gezondste Fruit top 5:

Fruit in het algemeen is natuurlijk hartstikke gezond maar wat is nou echt het gezondste stuk fruit?

Op nummer 1 staat de avocado, in een avocado zitten ontzettend veel goede vetten daarnaast heeft het een goed effect op je weerstand en je stofwisseling.

Gezondste Fruit

Op nummer 2 staat de lekker kiwi, kiwi’s bevatten veel vitamines onder andere veel vitamine C. De kiwi staat er ook om bekend je een betere huid te geven en om je te helpen met afvallen.

Op nummer 3 staan de blauwe bessen, de blauwe bessen zijn er voedzaam en zijn ideaal om als snack te eten. In blauwe bessen zitten de meeste antioxidanten van alle fruitsoorten bij elkaar, antioxidanten helpen met het sneller herstellen van het spierweefsel.

Op nummer 4 staat de grapefruit, de grapefruit help met de spijsvertering en heeft een positief effect op afvallen!

Op nummer 5 de enige echte banaan, de banaan is een hele bekende fruitsoort iedereen kent hem in banaan zit veel serotonine wat ervoor zorgt dat je je gelukkiger voelt maar ook je eetlust onderdrukt verder bevat banaan ook nog een ton aan vitamines zoals vitamine B wat helpt bij beter slapen en het verminderen van spierkramp.

“Het advies is om minimaal 2 fruit porties per dag te nuttigen. Drink ook niet te veel fruitsap, dit bevat in de meeste gevallen erg veel suiker! “

Hoeveel fruit per dag is gezond?

Volgens het Voedingscentrum is het aantal fruit wat je minimaal per dag binnen moet krijgen ongeveer 200 gram dat is gelijk aan 2 porties fruit. Teveel fruit eten kan ook ongezond zijn, als je teveel fruit eet krijg je een flinke dosis fructose binnen. Dit is een vruchtensuiker die normaal niet schadelijk is maar als je er teveel van eet kan het zorgen voor vetopslag.

Welke soorten fruit bestaan er?

Het fruit is op te delen in 5 categorieën : pitfruit, zacht fruit, exotisch fruit, citrusfruit en steenvruchten. Als we over pitfruit praten, praten we over fruitsoorten zoals peren en appels. Deze fruitsoorten hebben in het midden een pit. Onder zacht fruit verstaan wij bijvoorbeeld bessen, druiven en aardbeien. Dit fruit is erg makkelijk om te eten. We hebben ook exotisch fruit hier vallen kiwi’s, bananen en ananassen onder andere onder. Deze fruitsoorten worden in een warm klimaat gekweekt. Citrusfruit hebben we ook dit zijn bijvoorbeeld citroenen, mandarijnen en sinaasappels. Deze fruitsoorten bestaan uit ontzettend veel vitamine C wat hartstikke gezond voor je is. Als laatste hebben we nog steenvruchten bijvoorbeeld de kersen, pruimen, perziken. Deze fruitsoorten hebben aan de binnenkant allemaal een harde pit.

Meer informatie over Fruitboer aan huis?

Het belangrijkste bij Fruitboer aan huis is dat u geen nummer bent maar een persoon, daarom bieden wij een persoonlijke klantenservice. U kunt gemakkelijk contact opnemen via de telefoon, e-mail en het contactformulier op deze pagina.

Openingstijden

Monday- Thursday:8:00-18:30 Hrs
(Phone until 17:30 Hrs)
Friday - 8:00-14:00

Contactgegevens

Achterom 1a Barendrecht
Email: info@go-hoen.nl