Fruitspiesjes

Fruitspiesjes, voor welke gelegenheden kunt u deze kleurrijke en gezonde hapjes gebruiken en hoe maakt u het nou zo mooi en lekker mogelijk? Wij geven u de antwoorden op de vragen in dit blog. Een aantal leuke voorbeelden van gelegenheden voor fruitspiesjes zijn kinderfeestjes, een high tea, traktaties op school, tijdens het oppassen of gewoon als lekker en gezond tussendoortje voor ieder gezin! Daarnaast heb je veel verschillende recepten en combinaties die mogelijk zijn bij de fruitspiesjes. Hier komen wij ook op terug in dit gezonde blog.

Fruitboer aan huis (Pim Versluis)

Waarom fruitspiesjes?

Waarom zou u kiezen voor fruitspiesjes als er ook lekkere, ongezonde snacks op tafel kunnen staan? Daar zijn velen redenen voor die voor u en velen anderen erg belangrijk zijn. Dat zijn namelijk de voordelen van fruit ten opzichte van ongezonde snacks! U kunt bij feestjes natuurlijk nog wel een bakje chips of chocolaatjes op tafel zetten, maar probeer dan één van de ongezonde snacks te verplaatsen voor fruitspiesjes.

Fruit levert weinig calorieën maar wel veel mineralen, vitamines en voedingsvezels. Daarnaast verlaagd het eten van fruit (en groente) het risico op verschillende soorten kanker, diabetes, hartziekten en beroerte. Fruit eten past perfect in een gezonde levensstijl en brengt, zoals u leest, enorm veel voordelen met zich mee. Een normaal stuk fruit eten is natuurlijk super goed, maar u kunt het ook een keer anders doen. Fruitspiesjes maken is leuk om te doen, ziet er leuk uit, zit verschillend fruit in en is ook nog eens lekker! Verschillend fruit eten is ook nog eens beter voor u, omdat er in elk fruit andere gezonde voedingsstoffen zitten. En daarom zijn fruitspiesjes leuker dan u dacht!

“De zoekterm ‘fruitspiesjes’ wordt maandelijks tot wel 10.000 keer opgezocht in Google, u bent dus niet de enige!”

Gelegenheden voor fruitspiesjes.

 • U kunt fruitspiesjes maken voor een kinderfeestje
 • Of een voor traktaties op school
 • Fruitspiesjes voor tijdens de picknick
 • Een high tea met spiesjes van fruit
 • Als lekkere en gezonde snack thuis op tafel
 • Of als lekkere en gezonde snack op het werk
 • Tijdens het oppassen fruitspiesjes maken
 • Fruitspiesjes kunnen zelfs tijdens de feestdagen
 • Tijdens of na het BBQ’en
fruitspiesjes

Fruitspiesjes recepten.

 1. Spies om en om een stuk aardbei, banaan, meloen en appel om een lange prikker.
 2. Schil een peer, snijd deze in stukjes en prik deze stukjes met een aardbei en een braam op een prikker. Om het extra leuk te maken kunt u hier de Nederlandse vlag van maken; eerst de aardbei (rood), dan de peer (wit) en dan de braam (blauw).
 3. Meng wat aardbeien, stukjes nectarine en stukjes kiwi met een eetlepel citroensap. Als u het dan op uw prikker doet kunt u er een klein beetje vanillesuiker overheen strooien voor de lekkere smaak.
 4. Een fruitspies met druiven, een zoete meloen, banaan en aardbeien is ook een aanrader.

Bij al deze fruitspiesjes kunt u kiezen om het op de manier te houden en alleen fruit te gebruiken, zodat u een gezonde en kleurrijke snack krijgt. Als het een kinderfeestje betreft of u wilt het iets ongezonder maken, kunt u ervoor kiezen om het bijvoorbeeld te dippen en gesmolten chocolade. Witte en bruine chocolade gaan super goed samen met fruit, maat let goed op, want u maakt het op die manier wel minder gezond!

Meer informatie over Fruitboer aan huis?

Het belangrijkste bij Fruitboer aan huis is dat u geen nummer bent maar een persoon, daarom bieden wij een persoonlijke klantenservice. U kunt gemakkelijk contact opnemen via de telefoon, e-mail en het contactformulier op deze pagina.

Openingstijden

Monday- Thursday:8:00-18:30 Hrs
(Phone until 17:30 Hrs)
Friday - 8:00-14:00

Contactgegevens

Achterom 1a Barendrecht
Email: info@go-hoen.nl