Fruit met veel vitamine C

Fruit met vitamine C, Welk fruit bevat veel vitamine C?  Veel Fruit is gezond voor de mens, dit komt vooral door de vele voedingstoffen in het fruit. Vitamine C is de bekendste vitamine. De andere benaming van vitamine C is ascorbinezuur.

Fruitboer aan huis (Pim Versluis)

Waarom fruit met vitamine C

Fruit bevat vele soorten voedingstoffen en vitamines. Vitamine C is de bekendste vitamine die veel voorkomt in fruit. Deze vitamine C is goed voor het lichaam omdat het fungeert als een antioxidant, het de weerstand stimuleert en zorgt voor het opnemen van ijzer. Mensen vinden het dus vaak belangrijk om genoeg fruit te eten dat veel vitamine C bevat.

“Er wordt geadviseerd om als volwassen persoon minimaal 75 milligram vitamine C per dag binnen te krijgen”

Welke soort fruit bevat veel vitamine C

Er zijn verschillende soorten fruit die vitamine C bevatten. Vitamine C stimuleert de weerstand en is dus heel belangrijk in deze tijd met corona. De fruitsoorten die het meeste vitamine C bevatten zijn Kiwi’s, aardbeien en zwarte bessen. Ook een sinaasappel bevat veel vitamine C, een sinaasappel bevat namelijk 50 milligram vitamine C. Dit is meer dan de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid!

 

Kiwi

Weetjes over fruit met veel vitamine C

  1. Een kiwi bevat 65 milligram vitamine C.
  2. Vitamine C is gevoelig voor zonlicht, leg je fruit dus uit de zon.
  3.  Een guave is de fruitsoort met het hoogste aantal vitamine C per 100 gram, namelijk wel 228 milligram.
  4. Vitamine C lost op in water.

Meer informatie over Fruitboer aan huis?

Het belangrijkste bij Fruitboer aan huis is dat u geen nummer bent maar een persoon, daarom bieden wij een persoonlijke klantenservice. U kunt gemakkelijk contact opnemen via de telefoon, e-mail en het contactformulier op deze pagina.

Openingstijden

Monday- Thursday:8:00-18:30 Hrs
(Phone until 17:30 Hrs)
Friday - 8:00-14:00

Contactgegevens

Achterom 1a Barendrecht
Email: info@go-hoen.nl