Fruit in seizoen

fruit in seizoen, zijn er fruitsoorten seizoensgebonden? het meeste fruit in Nederland is heel het seizoen verkrijgbaar, dit wil niet zeggen dat het allemaal ook door Nederland geproduceerd wordt. De fruitsoorten die heel het jaar door verkrijgbaar zijn In Nederland en ook geproduceerd worden in Nederland zijn Peren en Appels.

 

Fruitboer aan huis (Pim Versluis)

Fruit in seizoenen

Het meeste fruit is in Nederland het hele jaar door verkrijgbaar. Ook is daarbij het grootste gedeelte van het fruit het hele jaar door een duurzame keuze. Dit betekent niet dat het fruit allemaal wordt geproduceerd in Nederland. Echter komt dit fruit zoals bijvoorbeeld bananen in grote getale binnen waardoor het vervoer niet een hele grote belasting is voor het milieu. Wanneer hiervan sprake is bij fruit, wordt dit fruit seizoensfruit genoemd.

“Appels en Peren zijn fruitsoorten die je het hele jaar door kan kopen in Nederland. Deze Fruitsoorten zijn tegelijk ook het hele jaar afkomstig uit Nederland.

Welk fruit is in de verschillende seizoenen beschikbaar 

Fruitsoorten die heel het jaar een duurzame keuze zijn en dus goed voor het milieu: Abrikoos, ananas ,appel, banaan, citroen, druif, granaatappel, grapefruit, kiwi, kokosnoot, limoen, mandarijn, meloen, nectarine ,peer, perzik, pruim, sinaasappel.
 

Fruitsoorten die alleen in de zomer een duurzame keuze zijn en dan alleen dus goed voor het milieu: Aardbei, bes, braam, framboos, kers, Pruim.

Fruit in siezoen

Weetjes over fruit in seizoenen

  1. Appels en peren zijn heel het jaar beschikbaar uit Nederland.
  2. Fruit dat te vroeg geoogst wordt heeft minder smaak doordat de geur ontwikkeling niet optimaal is.
  3. Seizoensfruit smaakt vaak het lekkerst en is ook vaak het goedkoopst. De beste keuze dus!

Meer informatie over Fruitboer aan huis?

Het belangrijkste bij Fruitboer aan huis is dat u geen nummer bent maar een persoon, daarom bieden wij een persoonlijke klantenservice. U kunt gemakkelijk contact opnemen via de telefoon, e-mail en het contactformulier op deze pagina.

Openingstijden

Monday- Thursday:8:00-18:30 Hrs
(Phone until 17:30 Hrs)
Friday - 8:00-14:00

Contactgegevens

Achterom 1a Barendrecht
Email: info@go-hoen.nl