Framboos

De framboos is zoet en zacht en daardoor een smaaksensatie in de mond!

Wat is een Framboos?

Framboos is een plant en schaart zich onder de soort planten: rozenfamilie. De  framboos lijkt heel veel op de braam. Dit is niet gek want ze behoren allebei tot een bepaald geslacht, dit is het geslacht Rubus. Er zijn 2 verschillende soorten frambozen, de zomerframbozen en herfstframbozen. De vruchten groeien aan de stengels van de plant, nadat de plant vrucht heeft gegeven sterven de stengels af en komen er weer nieuwe.

”Er zijn 26 verschillende soorten frambozen”

Wanneer leveren wij frambozen in de fruitmanden?

Er zijn frambozen die in de herfst beschikbaar zijn en frambozen die in de zomer beschikbaar zijn. Wij leveren alleen zomerframbozen, dit betekent dat frambozen een toevoeging zijn aan onze fruitmanden in de maanden: juni, juli, augustus, september en oktober!

 

 

Framboos

Voedingswaarde in een framboos:

Een normaal portie frambozen (100 gram) bevat een laag aantal calorieën (37 kcal) dit portie frambozen zal 4,5 gram suiker bevatten en 1,4 gram eiwitten. Ook zal dit portie veel gram vezels bevatten, namelijk 2,5 gram.

Bewaaradvies frambozen:

De frambozen die wij leveren behoren tot zomerfruit. Dit betekent dat het zeer gevoelig is voor bederf. Frambozen kan je het beste afgesloten bewaren in de koelkast waarbij je er voor moet letten dat ze niet vochtig worden. Op deze manier blijven de Frambozen het lekkerst!

Framboos weetjes:

  • Frambozen staan symbool voor de zoete liefde.

  • De plant van een framboos kan wel 3 meter lang worden!

  • Een framboos is een verzamelvrucht, het bestaat namelijk uit allemaal kleine vruchtjes.

Meer informatie over Fruitboer aan huis?

Het belangrijkste bij Fruitboer aan huis is dat u geen nummer bent maar een persoon, daarom bieden wij een persoonlijke klantenservice. U kunt gemakkelijk contact opnemen via de telefoon, e-mail en het contactformulier op deze pagina.

Openingstijden

Monday- Thursday:8:00-18:30 Hrs
(Phone until 17:30 Hrs)
Friday - 8:00-14:00

Contactgegevens

Achterom 1a Barendrecht
Email: info@go-hoen.nl