Appel gezond

Appel gezond, is dat zo? Appels zijn één van de bekendste fruitsoorten, iedereen kent ze wel. De appels vallen onder de categorie pitfruit dit is omdat er in de appel pitjes zitten. Het Nederlandse klimaat is uitstekend voor het telen van appels. Veel appels komen uit de Betuwe ( Gelderland ) maar ook uit Utrecht, Zeeland, Flevoland en Noord-Holland. De appel komt ook voor in de Schijf van Vijf.

Fruitboer aan huis (Pim Versluis)

Wat maakt een appel gezond?  

In appels zitten veel vezels en het is rijk aan antioxidanten. Dit is erg goed voor de gezondheid. Een bekend spreekwoord in England is : “An appel a day keeps the doctor away” dit betekend een appel per dag houd de dokter bij je weg. Dit spreekwoord is er gekomen omdat een appel allemaal gezondheidsvoordelen heeft. In een appel zitten maar slechts 50 tot 80 calorieën en geen natrium of vet. Appels zijn rijk aan vezels, dit helpt veel met de spijsvertering. Appels zijn dus erg gezond voor de darmen. Een andere reden dat appels erg gezond zijn is omdat ze de bloedtoevoer naar de hersenen ondersteunen dit betekend dat er meer energie en voedingsstoffen naar de hersenen kunnen en dat het brein optimaal functioneert.

“Er bestaan maar liefst 7500 verschillende soorten appels over heel de wereld”

Welke appel is gezond? Groen of Rood?

Het eerste verschil wat je gelijk al merkt als je de appels eet is dat de groene duidelijk een andere smaak heeft als de rode. De meeste mensen vinden dat de groene appel zuurder smaakt dan de rode maar er zit nog veel meer verschil in. Uit onderzoek blijkt dat in rode appels maar liefst 10 tot 18 procent meer voedingsvezels zitten dan in de groene appels. Daarnaast bleek uit het onderzoek ook dat rode appels meer quercetine bevatten.

Appel gezond

Weetjes over appels.

  1. Er bestaan maar liefst 7500 verschillende soorten appels over heel de wereld.
  2. Wist u dat als u de appels buiten de koelkast laat liggen ze 10x sneller rijp worden dan als ze in de koelkast liggen.
  3. De appels behoren tot de rozenfamilie! Dat had je niet gedacht hé.
  4. Malusdomesticafobie betekend dat je een fobie hebt voor de aanblik van het fruit bijvoorbeeld voor de appels.
  5. Een appel bestaat 25% uit lucht! Dit betekend dat de appel op het water blijft drijven.

Meer informatie over Fruitboer aan huis?

Het belangrijkste bij Fruitboer aan huis is dat u geen nummer bent maar een persoon, daarom bieden wij een persoonlijke klantenservice. U kunt gemakkelijk contact opnemen via de telefoon, e-mail en het contactformulier op deze pagina.

Openingstijden

Monday- Thursday:8:00-18:30 Hrs
(Phone until 17:30 Hrs)
Friday - 8:00-14:00

Contactgegevens

Achterom 1a Barendrecht
Email: info@go-hoen.nl