Ananas

Ananas kent u waarscjinlijk als de gele, heerlijk zoete vrucht die goed te eten is in de zomertijd. Maar er is waarschijnlijk veel over de ananas wat u nog niet wist! In deze blog gaan wij u helemaal wijs maken over de ananas!

Wat is een Ananas?

De ananas is een vrucht afkomstig uit de tropen. De ananas staat bekend om zijn zoete/zoet-zure vruchtvlees en de grootte van de vrucht zelf. De ananas is afkomstig uit het mooie Brazilië waarvan er ook een groot deel geproduceerd word. Verder is het interessant om te weten dat de ananas niet aan een boom groeit maar óp een plant! Dat ziet er zo uit:

Ananas

Een ananas bestaat eigenlijk uit allemaal besjes die aan elkaar zijn gegroeid!

Wanneer leveren wij ananas in de fruitmanden?

Ananas is een echte seizoensvrucht en is op zijn lekkerst tussen december en april. Deze periode en een kleine periode daaromheen, zullen wij de ananas ook regelmatig leveren in de fruitmanden. De ananassen worden dan opgehaald bij onze leverancier en worden dezelfde dag nog opgestuurd i de fruitmanden!

Ananas

Voedingswaarde in een ananas?

De gemiddelde ananas bevat maar 28 calorieën. Deze worden onderverdeeld in 6,5 gram koolhydraten waarvan 5,5 gram suikers, 0,3 gram eiwit, 0,2 gram vet en 0,8 gram vezels. Een calorie arme en heerlijk zoete vrucht dus!

Bewaaradvies ananas:

Ananas kunt u gemakkelijk bewaren. Een onaangesneden ananas kan het best buiten de koelkast bewaard worden en blijft dan zo een hele week goed. Een aangesneden ananas kunt u het best goed afgedekt in de koelkast bewaren, ook deze blijft dan rond de week goed.

Ananas weetjes:

  • Als u de bovenkant van de ananas in de grond plant, kan er een nieuwe ananas plant uit groeien!

  • Columbus heeft de ananas ontdekt op het eiland ‘Guadeloupe’.

  • De ananas was vroeger een culinaire vrucht en werd alleen gegeten door rijke mensen. De ananas staat daarom waarschijnlijk ook voor rijkdom.

Meer informatie over Fruitboer aan huis?

Het belangrijkste bij Fruitboer aan huis is dat u geen nummer bent maar een persoon, daarom bieden wij een persoonlijke klantenservice. U kunt gemakkelijk contact opnemen via de telefoon, e-mail en het contactformulier op deze pagina.

Openingstijden

Monday- Thursday:8:00-18:30 Hrs
(Phone until 17:30 Hrs)
Friday - 8:00-14:00

Contactgegevens

Achterom 1a Barendrecht
Email: info@go-hoen.nl