Ananas gezond

Ananas gezond, klopt dat ook? Iedereen kent hem wel de ananas, het huis van de beroemde Spongebob maar is een ananas nou ook echt gezond? De ananas bestaat al super lang, Christopher Columbus vond het fruit als eerste op het land wat we nu kennen als Venezuela. Hij bracht het fruit terug naar Europa en tot op de dag van nu is het nog steeds erg populair onder de mensen. Ben jij een ananas liefhebber?

Fruitboer aan huis (Pim Versluis)

Wat maakt een ananas gezond?

Een ananas is rijk aan verschillende vitamines en mineralen dit maakt het dus hartstikke gezond. In een ananas zitten weinig calorieën je kunt er dus lekker veel van snoepen! In de ananas zit super veel vitamine C. Vitamine C versterkt ons immuunsysteem en helpt onder andere bij verkoudheid, herstelt wonden sneller en is goed voor je bindingsweefsel. In een stuk ananas zit ook veel mangaan dit stofje zorgt voor sterkte botten en kraakbeen. Zoals u ziet zitten er veel voordelen aan dat heerlijke tropische stukje fruit!

“Wist je dat een ananas eigenlijk bestaat uit allemaal kleine besjes die aan elkaar gegroeid zijn, gek he!”

Voordelen van het eten van een gezonde ananas.

Er zitten veel voordelen aan het eten van een ananas. Ben je nou erg verkouden? Eet dan een ananas! In een ananas zit heel veel vitamine C en bromeläine deze stoffen helpen je tegen het bestrijden van de verkoudheid. Ook zit er in een ananas veel mangaan, dit stofje mag absoluut niet ontbreken in je lichaam. Mangaan is nodig in je lichaam om je botten te versterken en te behouden zoals ze nu zijn. Ben je nou geen fan van de tandarts? Dan raad ik je aan om eens een ananas te eten. Het hoge gehalte vitamine C wat in een ananas zit verlaagt het risico op parodontitis en gingivitis, dit zijn veel voorkomende vormen van tandvlees ontsteking.

ananas gezond

5 weetjes over de ananas.

  1. Wist je dat een ananas eigenlijk bestaat uit allemaal kleine besjes die aan elkaar gegroeid zijn, gek he!
  2. Een ananas bestaat ongeveer uit 70 tot 85 calorieën.
  3. De ananas komt oorspronkelijk uit Zuid-America!
  4. Een ananas is super goed voor je spijsvertering.
  5. Een ananas moet je niet absoluut niet in de koelkast leggen, daar wordt hij niet meer lekker van.

Meer informatie over Fruitboer aan huis?

Het belangrijkste bij Fruitboer aan huis is dat u geen nummer bent maar een persoon, daarom bieden wij een persoonlijke klantenservice. U kunt gemakkelijk contact opnemen via de telefoon, e-mail en het contactformulier op deze pagina.

Openingstijden

Monday- Thursday:8:00-18:30 Hrs
(Phone until 17:30 Hrs)
Friday - 8:00-14:00

Contactgegevens

Achterom 1a Barendrecht
Email: info@go-hoen.nl