Aardbei

Aardbei is een bijzondere stuk fruit! Hij ziet er heerlijk lekker uit en heeft een mooie rode kleur die in de zomer op zijn allermooist is. Maar wat valt er allemaal te vertellen over de aardbei? In deze blog gaan wij u helemaal aardbij wijs maken, lees gouw verder! 

Wat is een Aardbei?

Hoewel u het misschien zou denken is de aardbei geen vrucht! De aardbei is eigenlijk een soort overblijfsel van een bloem. Bij de meeste fruitsoorten zitten de zaden binnen in de vrucht, maar bij de aardbei bevinden de zaden zich aan de buitenkant. De zaden zijn groen van kleur en zitten in een soort kuiltje zodat ze goed beschermd zijn! Aardbei groeit aan een plant en is in de zomer op zijn lekkerst en goedkoopst, goed opletten in de supermarkt dus!

Aardbei helpt met het behouden van een goed geheugen!

Wanneer leveren wij aardbei in de fruitmanden?

Aardbei is een echte seizoensfruitsoort. Deze is dan ook niet het hele jaar te vinden in onze fruitmanden. In de wat warmere periode, (denk aan mei-september). In deze periode halen wie bij onze leverancier de aardbeien om deze dezelfde dag nog in de fruitmanden te stoppen en naar u op te sturen! Verser kan dus niet!

Aardbei

Voedingswaarde in een Aardbei?

Aardbei is een gezond stuk fruit, per 100 gram bevat de aardbei 89,3 gram water, 0,8 gram eiwit, 0,4 gram vet, 6,5 gram koolhydraten waarvan 5,4 gram suikers en 0,2 gram vezels, dit samen maakt 36 kcal per 100 gram aardbeien. Misschien zegt dit u niet zoveel, maar ik kan u verzekeren dat dit positieve getalletjes zijn!

Bewaaradvies appels:

Aardbei kunt u het best in de koelkast bewaren, zorg hierbij dat de kroontjes op de aardbei nog op de aardbei zitten en niet te vochtig worden, dit zal er voor zorgen dat de aarbeien langer houdbaar zijn. Hoe lang u de aardbei kunt bewaren is natuurlijk wel afhankelijk van de datum wanneer u ze heeft gekocht, meestal ligt de houdbaarheid van de aardbei rond de 3 dagen.

Aardbei weetjes:

  • Aardbijen hebben een zuur in zich dat helpt de tanden wit te houden!

  • Er bestaat een witte aardbei die smaakt naar ananas!

  • De gootste aardbei ooit woog wel 230 gram, dat is bijna net zo zwaar als een heel bakje aardbeien uit de supermarkt!

Meer informatie over Fruitboer aan huis?

Het belangrijkste bij Fruitboer aan huis is dat u geen nummer bent maar een persoon, daarom bieden wij een persoonlijke klantenservice. U kunt gemakkelijk contact opnemen via de telefoon, e-mail en het contactformulier op deze pagina.

Openingstijden

Monday- Thursday:8:00-18:30 Hrs
(Phone until 17:30 Hrs)
Friday - 8:00-14:00

Contactgegevens

Achterom 1a Barendrecht
Email: info@go-hoen.nl