Aardbeien gezond

Aardbeien gezond, is dat zo? De aardbeien zijn een fruitsoort die bijna wel bij iedereen bekend is. Aardbeien vallen onder besvruchten, hierdoor behoort het tot de categorie zachtfruit. Nederland is ook een teler van de aarbeien. Nederland produceert per jaar 59 Miljoen kilo aardbeien, deze aardbeien zijn veelal bestemd voor het genot van de Nederlander zelf.

Fruitboer aan huis (Pim Versluis)

Waarom zijn aardbeien gezond?  

Aardbeien zijn onder andere gezond omdat ze rijk zijn aan verschillende vitamines, de belangrijkste zijn vitamine C en vitamine B. Ook bevatten aardbeien kalium en foliumzuur. Aardbeien zijn een bron van vitamine C, vitamine C draagt bij aan de ondersteuning van je weerstand en zorgt ervoor dat de slechte stoffen in je lichaam worden geneutraliseerd. Daarbij bevatten aardbeien weinig suikers ondanks de zoete smaak, dit is wat de aardbei bijzonder maakt! Een andere reden waarom aardbeien gezond zijn is omdat ze een onstekingsremmende werking hebben. Aardbeien bevatten namelijk de stof quercetine, deze stof kan allergieën tegen gaan.

“Aardbeien zijn een bron van vitamine C, de enige fruitsoort die meer vitamine C bevat dan aardbeien is de kiwi”

Welke soorten gezonde aardbeien

Er zijn verschillende soorten aardbeien. De verschillende soorten hangen samen met bepaalde periodes wanneer je deze soort aardbeien kan eten. Van aardbeien kan je het meest genieten in de maanden juli tot oktober. In het begin van de zomer kan je vooral genieten van de soorten Honoye en Hapil, aan het einde van de zomer vooral van Symphony en Eves Delight. Een nieuwe soort aardbei die steeds meer in trek komt is de pineberry, deze is wit van kleur en smaakt naar annanas.

Aardbeien gezond?

Weetjes over appels

  1. Ongeveer 235 jaar voor Christus is in Italie de aardbei ontdekt 
  2. Ondanks de zoete smaak zitten in een aardbei weinig suikers.
  3. De naam aardbei is gegeven aan de fruitsoort omdat het dicht bij de aarde groeit en het franse woord voor bes ”baie” is. 
  4. Aardbeien ruiken en smaken het lekkerst als ze op kamertemperatuur bewaard worden.
  5. Het zuur in aardbeien zorgt voor het verwijderen van vlekken op je tanden waardoor ze witter worden.

Meer informatie over Fruitboer aan huis?

Het belangrijkste bij Fruitboer aan huis is dat u geen nummer bent maar een persoon, daarom bieden wij een persoonlijke klantenservice. U kunt gemakkelijk contact opnemen via de telefoon, e-mail en het contactformulier op deze pagina.

Openingstijden

Monday- Thursday:8:00-18:30 Hrs
(Phone until 17:30 Hrs)
Friday - 8:00-14:00

Contactgegevens

Achterom 1a Barendrecht
Email: info@go-hoen.nl