Soorten fruit

Soorten fruit, maar hoeveel soorten zijn er nou eigenlijk? Fruit kan net zoals wij worden opgedeeld in families. In de supermarkten en bij de groetenboeren heb je al behoorlijk assortiment aan verschillende soorten fruit, maar toch eten mensen meestal het vertrouwelijke fruit zoals appels of bananen. Dat is best zonde want er bestaan nog veel meer heerlijke soorten fruit.

Fruitboer aan huis (Pim Versluis)

Welke soorten fruit zijn er?

In totaal heb je 5 verschillende families qua fruit. Het zachte fruit, de steenvruchten, de pitvruchten, de citrusvruchten en het exotische fruit. Onder het zachte fruit vallen de heerlijke aardbeien, druiven, bessen, frambozen, bramen en meloen. Deze vruchten vallen onder het zachte fruit omdat er van binnen niks zit. Het is een makkelijke soort om te eten. De steenvruchten bestaan uit abrikozen, kersen, nectarines, perziken en pruimen. Ze vallen onder de steenvruchten omdat de kern van de vrucht een zo hard is als een steen. Er zit in deze vruchten een harde pit waar je omheen moet eten. Ook heb je nog de pitvruchten hier vallen de appels en peren onder waarschijnlijk als je ooit een appels of peer ophebt is je wel opgevallen dat er een klokhuis inzit met wat pitjes. Hier groeien de vruchten uit. Dit is de reden dat het een pitvrucht wordt genoemd. De citroenen, limoenen, grapefruits, mandarijnen en sinaasappels vallen onder de citrusvruchten. De vruchten zijn er sappig en hebben een frisse smaak. Als laatste hebben we nog het exotische fruit. Hier vallen de tropische vruchten onder die uit de warme streken komen zoals ananassen, bananen, dadels, kiwi’s en mango’s.

“Het eten van frambozen goed is tegen de astma? Smullen maar!”

Belangrijke stoffen in soorten fruit.

In veel soorten fruit zit een bron van vitamine A deze stof houd je huid en je ogen erg goed. Ook zit er in fruit Foliumzuur dit is belangrijk voor de groei en voor het aanmaken van de rode bloedcellen. Iedereen kent het wel vitamine C hartstikke belangrijk voor je weerstand en helpt super veel voor de verkoudheid. Het stofje kalium is heel belangrijk om je bloeddruk in orde te houden. Ook zit er in fruit veel ijzer dit zorgt ervoor dat je veel energie krijgt. Vooral in het gedroogde fruit zit veel ijzer. Als laatste de antioxidanten, antioxidanten gaan ontstekingen in het lichaam tegen ook helpt het nog een tegen de veroudering. 

soorten fruit

5 weetjes over fruit.

  1. De appel is verkozen tot meest populaire fruitsoort.
  2. De kiwi komt oorspronkelijk uit China!
  3. Fruit kan helpen tegen een flauw gevoel na het sporten. Fruit eten dan maar!
  4. Blauwe bessen de meeste vezels bevatten van alle fruitsoorten? Wauw!
  5. Het eten van frambozen goed is tegen de astma? Smullen maar!

Meer informatie over Fruitboer aan huis?

Het belangrijkste bij Fruitboer aan huis is dat u geen nummer bent maar een persoon, daarom bieden wij een persoonlijke klantenservice. U kunt gemakkelijk contact opnemen via de telefoon, e-mail en het contactformulier op deze pagina.

Openingstijden

Monday- Thursday:8:00-18:30 Hrs
(Phone until 17:30 Hrs)
Friday - 8:00-14:00

Contactgegevens

Achterom 1a Barendrecht
Email: info@go-hoen.nl