Snoep tomaten

Overal zijn ze te vinden, deze gezonde snoepjes zijn de perfecte gezonde snoepjes om snel tussendoor mee te pakken. Maar wat weten we nou eigenlijk over deze kleine rooie vrucht? In deze blog ga ik u alles vertellen over deze snoep tomaten!

Wat zijn snoep tomaten?

Snoep tomaten worden gezien als groente en natuurlijk niet als echte snoepjes, maar waar komt deze naam vandaan? Deze kleine tomaatjes worden zo genoemd omdat ze lekker zoet zijn en makkelijk te eten, net als een snoepje. De snoep tomaten komen oorspronkelijk uit Amerika  waar ze als eerst ontdekt zijn. Snoep tomaten zijn makkelijk te verbouwen en zijn ook in Nederland dus makkelijk verkrijgbaar, al trek gekregen?

Snoep tomaten schijnen 1 van de ontdekkingen te zijn van de wereldberoemde wereldreiziger Columbus. Columbus heeft onder anderen het vaste land van nu huidig Amerika ontdekt, waar hij hoogstwaarschijnlijk ook deze heerlijke snoep tomaten heeft ontdekt!

Wanneer leveren wij snoep tomaten in de fruitmanden?

In de periode van juni tot oktober is het tomatenseizoen. Op dat moment zullen de meeste snoep tomaten verbouwd worden. Dit komt door het warme weer wat de snoep tomaten nodig hebben om goed te kunnen groeien, een echte zomer groente dus! Wij zullen daarom ook in deze periode deze snoep tomaten in onze fruitboxen verwerken waardoor u mee kunt genieten van deze heerlijke snoepjes!

Snoep-tomaten

Voedingswaarde in snoep tomaten?

De gemiddelde snoep tomaat per 100 gram bevat 17 kcal, 0.7 gram eiwit, 3,1 gram koolhydraten, 1,3 vezels en 0.3 gram vet. Een heel gezond tussendoortje dus!

Bewaaradvies snoep tomaten:

Snoep tomaten kunt u het best bewaren BUITEN de koelkast! Als de snoep tomaten te koud bewaard worden zal de smaak afnemen en gaan de snoep tomaten sneller stuk, Het advies is om de snoeptomaten rond de 12 graden te bewaren om zo optimaal te genieten!

Snoep tomaten weetjes:

  • Om het rijpingsproces van snoep tomaten te versneller kunt u een rijpe appel tussen de snoep tomaten leggen, dit zal er dan voor zorgen dat de snoep tomaten sneller hun mooie rooie kleur krijgt!

  • Alle onderdelen van de tomatenplant zijn giftig, behalve de rijpe snoep tomaten zelf, wat maakt dat u die gewoon kunt eten!

  • De grootste tomaat ooit woog wel 4 kilo! Een aardig zwaar snoepje

Meer informatie over Fruitboer aan huis?

Het belangrijkste bij Fruitboer aan huis is dat u geen nummer bent maar een persoon, daarom bieden wij een persoonlijke klantenservice. U kunt gemakkelijk contact opnemen via de telefoon, e-mail en het contactformulier op deze pagina.

Openingstijden

Monday- Thursday:8:00-18:30 Hrs
(Phone until 17:30 Hrs)
Friday - 8:00-14:00

Contactgegevens

Achterom 1a Barendrecht
Email: info@go-hoen.nl